Truffles z těsta na sušenky

Nechci se chlubit cizím peřím, ale co je doma to se počítá, ne? Tohle vynikající dílo vytvořila má * NEJDRAŽŠÍ * polovička jako dárek. A musím říct, že jsem těžko odolával to nesníst okamžitě a všechno. Recept je odsud a rozdíl poznáte hned, je v surovinách, které byly použity. Tím hlavně chci motivovat k tomu, že to jde i jinak a přitom stejně skvěle…

Čas receptu: příprava 10 minut, chlazení 30 minut, namáčení 10-15 minut

Suroviny na 25 kuliček:

  • 2 ½ hrnku drcených mandlí nebo mandlové mouky
  • 3 čaj lžíce kokosové mouky
  • 8 čaj lžic kokosového oleje, roztopeného
  • ⅓ šálku medu, roztopeného
  • 1 čaj lžíce vanilky
  • ¼ čajové lžičky mořské soli,
  • 1-2 hrníčky čokoládových úlomků (chips), nebo stačí nalámat čokoládu na malé kousky
  • čokoládu na namáčení

Postup:

  1. V míse smícháme olej, med a vanilku. Až směs změkne vmícháme postupně (po šálku) mandlovou mouku.
  2. Poté začneme přidávat kokosovou mouku, po lžících. Poté by již směs měla být dostatečně hutná aby držela pospolu, ale nerozpadala se.
  3. Přidáme sůl a kousíčky čokolády a zase rozmícháme.
  4. Poté vytvarujeme těsto, tak abychom z něj udělali kuličky o požadované velikosti, například jako čajová lžíce.
  5. Odložíme na půl hodiny vychladnout.
  6. Rozehřejeme si čokoládu a namáčíme. Necháme zase vychladit
  7. A pak už jen mlsáme.

Doporučuji skladovat v chladnu, rozhodně to není směs co jen tak vydrží. No a co se týče variant, tak mě napadá, že by to šlo udělat i hooodně jinak, ale to si nechám na příště. A jdu si zobnout ještě jednu jak na to tak myslím…

Leave a Reply

Your email address will not be published.