Nechci se chlubit cizím peřím, ale co je doma to se počítá, ne? Tohle vynikající dílo vytvořila má * NEJDRAŽŠÍ * polovička jako dárek. A musím říct, že jsem těžko odolával to nesníst okamžitě a všechno. Recept je odsud a rozdíl poznáte hned, je v surovinách, které byly použity. Tím hlavně chci motivovat k tomu, že to jde i jinak a přitom stejně skvěle…
Čas receptu: příprava 10 minut, chlazení 30 minut, namáčení 10-15 minut
Suroviny na 25 kuliček:
- 2 ½ hrnku drcených mandlí nebo mandlové mouky
- 3 čaj lžíce kokosové mouky
- 8 čaj lžic kokosového oleje, roztopeného
- ⅓ šálku medu, roztopeného
- 1 čaj lžíce vanilky
- ¼ čajové lžičky mořské soli,
- 1-2 hrníčky čokoládových úlomků (chips), nebo stačí nalámat čokoládu na malé kousky
- čokoládu na namáčení
Postup:
- V míse smícháme olej, med a vanilku. Až směs změkne vmícháme postupně (po šálku) mandlovou mouku.
- Poté začneme přidávat kokosovou mouku, po lžících. Poté by již směs měla být dostatečně hutná aby držela pospolu, ale nerozpadala se.
- Přidáme sůl a kousíčky čokolády a zase rozmícháme.
- Poté vytvarujeme těsto, tak abychom z něj udělali kuličky o požadované velikosti, například jako čajová lžíce.
- Odložíme na půl hodiny vychladnout.
- Rozehřejeme si čokoládu a namáčíme. Necháme zase vychladit
- A pak už jen mlsáme.
Doporučuji skladovat v chladnu, rozhodně to není směs co jen tak vydrží. No a co se týče variant, tak mě napadá, že by to šlo udělat i hooodně jinak, ale to si nechám na příště. A jdu si zobnout ještě jednu jak na to tak myslím…