Ať už chcete udělat jednoduché a rychlé jednohubky, nebo chutný a velmi snadno připravitelný pokrm, krevety na grilu budou Vaší jasnou volbou. Můžete je dávat na jehly, můžete je nechat jen tak, je to na Vás. Volil jsem snadné koření, ze kterého si uděláte pastu a v té pak obalíte krevety. Krátce je ogrilujete a vše je hotovo. Zvolil jsem k tomu snadný salát z okurky, papriky a rajčat na malé kostičky, přelitý trochou citronové šťávy smíchané s marinádou z krevet a ozdobil trochou koriandru. Vše hotovo za necelých 15 minut i s umytím nádobí.
Čas receptu: příprava 10 minut, grilování 6 minut
Suroviny na 2 porce:
- 400 g krevet gambas, očištěných, cca 10 kousků
- 2 čaj lžíce uzené papriky
- ¾ čaj lžíce cayenského pepře
- 1 čaj lžíce soli
- 1 pol lžíce citronové šťávy
- ½ čaj lžíce granulovaného česneku nebo jeden prolisovaný stroužek
- 1 pol lžíce olivového oleje či kokosového
Postup:
- Krevety oloupeme, vytáhneme střívko a opláchneme.
- V misce si připravíme všechno koření, smícháme s citronovou šťávou a olejem a pořádně promísíme v hustou pastu.
- Poté krevety obalíme, stačí jen opatrně párkrát promíchat a poté už šup na gril.
- Grilujeme 2-3 minuty na stranu, protože krevety jsou trochu větší.