Grilovaná vepřová panenka na lůžku z kořenové zeleniny

Vepřová panenka na kořenové zeleniněV jednoduchosti je síla v tom budete určitě souhlasit a tak jsem si jednoho krásného dne řekl, že to chce něco jen tak bez uvažování a za pár minut hotové. Chtěl jsem udělat rychlé jídlo, kde zhodnotím z předchozího dne udělané nudle jullienne škrabkou a použít jen jednoduché suroviny a silné chutě. Nakonec jsem vše přelil rajčatovo-paprikovou omáčkou, která vše nádherně podtrhla. Mírně jsem to pak opepřil a šlo se na to!

Čas receptu: příprava 20 minut, vaření 15 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 1 vepřová panenka, 460g
  • sůl, pepř
  • trocha olivového oleje
  • 3 mrkve, na nudle
  • 2 pastináky, na nudle
  • pár kapek citronové šťávy
  • 1 hrnek osolené vody

Postup:

  1. Vepřovou panenku očistíme, omyjeme a osušíme.
  2. Mírně pokapeme olivovým olejem a opepříme.
  3. Dáme grilovat velmi krátce, zhruba 2-3 minuty na stranu dle tloušťky masa.
  4. Odložíme bokem a přivedeme vodu k varu, pořádně osolíme.
  5. Vhodíme nudle a trochu citronové šťávy.
  6. Vaříme asi dvě minuty, poté zcedíme.
  7. Necháme okapat a usadíme na talíř.
  8. Nakrájíme si panenku pokud chceme, osolíme a přelijeme omáčkou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.