Rajčatovo-papriková omáčka

Rajčato-papriková omáčkaTuto omáčku jsme zkoušeli s burgery, s fajitas, na vepřovou panenku, prakticky všude kde nás to napadlo. Je to vlastně takový více paprikový kečup a můžete ho použít všude kam by jinak přišel. Nebo jako samostatnou omáčku na nudle a tak dále. Nechám použití na Vás, v lednici nám vydržela docela hodně dlouhou dobu a stále chutnala skvěle.

Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 30 minut

Suroviny na 500 ml:

  • 5 stroužků česneku, nahrubo
  • 1 velká cibule, nahrubo
  • 5 velkých rajčat, oloupaných
  • 1 malá feferonka, nadrobno
  • 2 papriky, nahrubo
  • 1-2 pol lžíce oregana
  • 1 pol lžíce tuku
  • 2 bobkové listy

Postup:

  1. V tlustostěnném hrnci na tuku osmažím cibulku do průhledna. Na poslední minutu přidám česnek.
  2. Přidám zbytek surovin.
  3. Zakryté dusím 20-25 minut za občasného promíchání.
  4. Vyndám bobkové listy a rozmixuju.
  5. Případně dochutím a uskladním do chladna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.