Měl jsem vymyslet jídlo, které si dáme s mojí sestrou až se staví na návštěvu a když máme tak hezké časy, kdy je všude spousta krásného a chutného ovoce, tak jsem se rozhodl udělat s ovocnou salsou. Nic složitého a přitom tak skvělého a zdravého. Něco přesně takového, jak jsem si představoval byl recept na nevýrazné a snadné kuřecí paličky a k tomu vyvedený přídavek v podobě salsy, jsem našel v F.O.O.D. magazínu v červnovém vydání.
Čas receptu: příprava 15 minut, pečení 40 minut
Suroviny na 3 porce:
- 9 kuřecích paliček
- 4 pol lžíce olivového oleje
- 1 pol lžíce mleté papriky
- 1 čaj lžíce mletého pepře
- ½ čaj lžíce soli
- salsa:
- 400 g nektarinek, či jiného ovoce – ananas, jahody, třešně, kiwi, na kostičky
- 200 g malin
- 2 jablka, oloupaná a na malé kostičky
- 1 chilli paprička, nadrobno
- 3 lžíce ovocné šťávy
- 1-2 pol lžíce kokosového cukru či medu (pro whole30 vynechejte)
Postup:
- Do uzavíratelného plastového sáčku si lijte koření rozmíchané v oleji a nasypte paličky, promíchejte.
- Předehřejte troubu na 200°C a pečte 40 minut.
- Nakrájejte si ovoce, smíchejte s ve šťávě rozmíchanou chilli papričkou a sladidlem.
- Nechte odstát v lednici alespoň půl hodiny.