Pršutové rolky

Protože mi hlavně ze začátku palea, přišlo, že snídaně jsou velice podceňované, nejsou až tak rozsáhlé recepty o nich a hlavně, pro mě to bylo hlavní úskalí, že jsem nechtěl každý den slaninu a avokádo a vajíčka. Tak jsme začali hledat a prakticky začali až jsme našli sadu asi tak deseti nesladkých snídaní, které by nám chutnaly. Okusili jsme ty jednodušší z nich a postupně se dostáváme dále.. Tenhle recept jsme našli v kuchařce, kterou jsme si koupili před pár týdny – Everyday Paleo od Sarah Fragoso a dostanu se k tomu později při recenzi.

Vzhledem k tomu, že oceňuji jednoduché suroviny, velkou možnost variací, nakonec jsme se tak nějak rozhodli moc nekombinovat, ale stejně přiložím tipy navíc.

Čas receptu: příprava 10 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 100 g prosciutta (8-9 plátků)
  • ½ mrkve, oloupané a na hranoly
  • ½ kedlubny, oloupané a na hranoly
  • půl rajčete, na tenké měsíčky
  • 8-9 menších listů hlávkového salátu,
  • ½ avokáda, na klínky

Postup:

  1. Nakrájet na hranolky kedlubnu, rajče, mrkev. Avokádo nakrájet na klínky v počtu plátků, do kterých budeme balit.
  2. Položit plátek prosciutta na něj vyložit všechny suroviny, překrýt salátem a zarolovat.

Samozřejmě, pokud není prosciutto, stačí nahradit nějakým lehkým salámem – krůtí, kuřecí, samozřejmě sledovat zdroj a složení v rámci palea je nutností. Co se týče jiných náplní, vynalézavosti a chutím se meze nekladou. Například Sarah ve svém receptu zmiňuje kombinace – cherry rajčata s avokádem, zelí s jablkem, brokolici s kapkou oleje, okurku s kapií, artyčokové srdce s bazalkou, černé olivy bez pecek s mrkví. Takže jak sami vidíte, možností jen pro začátek máte mraky a prostě si jen naložíte na co máte chuť a můžete jíst!

Leave a Reply

Your email address will not be published.